Vrste štampe

ezgif.com-gif-maker (6)
ezgif.com-gif-maker (10)

Sito štampa

Sito štampa je tehnika štampe koja se koristi za izradu majica, torbi i drugih tekstilnih predmeta. U procesu sito štampe, koristi se sito, odnosno svila od tanjih ili debljih niti, koja služi kao šablon za štampu. Boja se nanosi preko sita, a zatim se preko njega prenosi na tekstil pomoću pritiska. Ova tehnika se koristi za štampu jednostavnih crteža i tekstova, ali može da se koristi i za složenije dizajne.

Sito štampa se može koristiti za izradu jedinstvenih i personalizovanih proizvoda, kao što su majice sa porodičnim ili sportskim timovima ili torbe sa ličnim uzorcima. Ona se često koristi u marketinške svrhe za štampu logotipa ili drugih reklamnih poruka na tekstilnim predmetima.

DTF štampa

DTF štampa (Direct to Foil printing) je tehnika štampe koja se koristi za štampu na tekstilu. Ova tehnika se razlikuje od sito štampe jer ne koristi sita kao šablon za štampu. Umesto toga, koristi se štampač sa štamparskom glavom koja se pomiče po foliji i nanosi boju direktno na nju.
DTF štampa se može koristiti za štampu složenih dizajna i tekstova, a ne samo jednostavnih crteža kao što je to slučaj sa sito štampom. Ona takođe omogućava brže i efikasnije štampanje, jer ne zahteva pripremu sita za svaki dizajn. Međutim, ova tehnika je skuplja od sito štampe i zahteva posebno opremljene štampače.

DTG štampa

DTG štampa (Direct to Garment printing) je tehnika štampe koja se koristi za štampu direktno na tekstil. Ova tehnika se razlikuje od sito i DTF štampe jer koristi posebno opremljeni štampač koji se koristi za štampu direktno na tekstilnu majicu ili drugi tekstilni predmet.

DTG štampa se može koristiti za štampu složenih dizajna i tekstova, a ne samo jednostavnih crteža kao što je to slučaj sa sito štampom. Ona takođe omogućava brže i efikasnije štampanje, jer ne zahteva pripremu sita za svaki dizajn. Međutim, ova tehnika je skuplja od sito i DTF štampe i zahteva posebno opremljene štampače.

Sublimacija

Sublimacija je tehnika štampe koja se koristi za trajno štampanje boja i dizajna na tekstilnim predmetima. Ova tehnika se bazira na principu pretvaranja boje u gasoviti oblik, koji se zatim prenosi na tekstil pomoću visokih temperatura i pritiska.

Sublimacija se najčešće koristi za štampu na poliesterskim tekstilima, kao i na šoljama, puzzlama i drugim predmetima jer su oni sposobni da upiju boju i da je zadrže dugo vremena. Međutim, ova tehnika se može koristiti i na drugim vrstama tekstila, uz odgovarajuću pripremu i postupak.

Sublimaciona štampa omogućava izradu jedinstvenih i dugotrajnih dizajna na tekstilnim predmetima, kao što su majice, dukserice, torbe i drugi tekstilni proizvodi. Ona takođe omogućava štampu složenih dizajna i tekstova, sa širokom paletom boja i detalja. Međutim, ova tehnika je skuplja od drugih tehnika štampe i zahteva posebno opremljene štampače i materijale.

NOVO U PONUDI!

Uslužna štampa DTF folija. Širina folije 30cm